Ford investeert komende jaren 22 miljard dollar in elektrische auto’s

Ford zal de komende vier jaar $ 22 miljard investeren in elektrische auto’s, bijna het dubbele dan eerdere investeringen.
ford inversteert in elektrische auto
Model van Ford ter illustratie. © Tim Meyer/Unsplash

Ford zal de komende jaren tenminste 22 miljard dollar investeren in elektrische auto’s. Dat meldt de Amerikaanse autofabrikant in bij de kwartaalcijfers van het afgelopen jaar. Kijken we naar de eerdere investeringen voor de elektrische divisie van Ford, dan is het bijna een verdubbeling.

Ford richt pijlen op elektrische auto’s

De 22 miljard dollar zal met name ingezet gaan worden voor de ontwikkeling van sterkere elektrische accu’s voor haar elektrische Ford modellen, meldt de fabrikant. Hiermee zou het bedrijf onder meer de actieradius flink kunnen vergroten, maar kunnen er ook grotere Ford modellen in een elektrische variant aangeboden gaan worden. Denk aan de Pick-up trucks van Ford.

Hiermee lijkt Ford dan écht haar pijlen nog meer te gaan richten op elektrisch vervoer. Het blijft dan ook niet bij een flinke investering in elekrische auto’s: ook meldt de fabrikant dat ze maar liefst 7 miljard dollar zal steken in de technologie voor zelfrijdende voertuigen. Eerder kondigde het merk nog aan dat Ford auto’s vanaf 2023 uitgerust worden met Android Auto, het infotainmentsysteem van Google.

Minder auto’s door chip-problemen

Wel meldt Ford dat ze minder auto’s zal kunnen maken in het eerste kwartaal. Er is namelijk – net als bij veel andere automerken – een tekort aan chips.

Zo zou de Ford F-150 productie flink verlaagd moeten worden door deze tekorten en zal het uiteindelijk leiden tot minimaal 10 procent minder auto’s in 2021.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts