Geen melding bij nieuwe berichten op iPhone door iOS 14 bug

De bug iOS 14 zorgt ervoor dat je soms geen meldingen krijgt van nieuwe berichten.
ios 14 bug geen melding bij berichten iphone
Beeld ter illustratie, iPhone. © Miguel Tomás

Apple kampt momenteel met een bug in iOS 14: er komen geen meldingen binnen wanneer er nieuwe berichten binnenkomen. Hoewel het eerst leek te gaan om een probleem bij de nieuwe iPhone 12 modellen, blijkt het eerder te gaan om een bug in iOS 14.

iOS 14 bug, niet alleen iPhone 12

Online was op veel fora en nieuwswebsites te lezen dat er mogelijk een probleem was in de nieuwe iPhone 12 reeks: er zouden geen meldingen meer binnenkomen bij het ontvangen van nieuwe berichten. Heel irritant, wat je komt er dan pas achter dat iemand je een bericht heeft gestuurd wanneer je desbetreffende berichten-app opent.

Echter bleek het al snel te gaan om een software-probleem: ook gebruikers met oudere iPhones mét iOS 14 blijken hier tegenaan te lopen.

Soms wél meldingen

Wat de bug in iOS 14 nóg vervelender maakt is dat je soms wel notificaties binnenkrijgt. Het is dus random of en wanneer je wel of geen meldingen binnenkrijgt bij nieuwe berichten. Op forums worden nu veel mogelijke oplossingen gedeeld, maar het lijkt er toch wel sterk op dat een update van Apple zelf de helpende hand zal moeten zijn.

Denk nu niet gelijk dat de nieuwe iOS 14.3, die volgende week gepland staat, de bug al zal verhelpen. Volgens geruchten en nieuwe rapporten van de software update zou dit probleem nog steeds aanwezig zijn, meldt The Verge.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts