Gemeente Amsterdam start kort geding tegen Parkeerwekker

De twee partijen kwamen er niet uit in een gesprek, waarna de gemeente Amsterdam een kort geding gestart is.
amsterdam parkeerwekker kort geding
Beeld: Amsterdam. © Pixabay

Gemeente Amsterdam is er niet uitgekomen met de makers van Parkeerwekker, een app die waarschuwt voor parkeer-scanauto’s. De gemeente voerde overleg met Parkeerwekker, maar liep op niets uit. Voor de gemeente reden genoeg om nu een kort geding te starten.

Parkeerwekker niet eens met Gemeente Amsterdam

Parkeerwekker-baas Luis Roman heeft tegen Het Parool gezegd dat hij het niet eens is met de gemeente en geen idee heeft wat de uitkomst van de uitspraak zal zijn. Parkeerwekker is van mening dat zij de vergeetachtige parkeerder willen helpen om alsnog een parkeerkaartje te kopen; de gemeente vindt juist dat er sprake is van aanzet tot belastingontduiking.

Gemeente sommeerde Parkeerwekker om te veranderen

In november sommeerde de gemeente Amsterdam Parkeerwekker om haar diensten aan te passen. Als zij dit niet zouden doen, zou de gemeente een kort geding starten. Tóch gingen beiden met elkaar in gesprek, maar dat liep op niets uit.

Parkeerwekker werkt zo

Parkeerwekker is een applicatie die parkeerders waarschuwt als er een parkeerscanauto van de gemeente voorbij rijdt. Hiervoor maakt de app gebruik van de dashcam van een voertuig; wordt er een scanauto opgemerkt, dan ontvangt de parkeerder een notificatie op haar of zijn smartphone.

De parkeerder heeft vervolgens vijf minuten de tijd om de parkeerkosten alsnog te betalen, zodat een boete vermeden wordt. De applicatie werkt niet overal: alleen in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Leiden is Parkeerwekker te gebruiken.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts