‘Gesprekken Apple en Hyundai over Apple Car gepauzeerd’

De gesprekken tussen Apple en Hyundai over de ontwikkeling van de Apple Car zijn recentelijk stilgelegd.
apple hyundai apple car gesprekken
Een Hyundai, ter illustratie. © Unsplash

De gesprekken die Apple en Hyundai voerden over de Apple Car zouden plotseling gepauzeerd zijn. De twee bedrijven onderhandelden over de Apple Car, een volledig elektrische en zelfrijdende auto.

Gesprekken stilgelegd

Dit meldt Bloomberg op haar website. Volgens ingewijden zijn de gesprekken tussen Apple en het Zuid-Koreaanse Hyundai-Kia recentelijk gepauzeerd zijn. De reden hiervoor zou de bekendmaking van Hyundai’s kant zijn over de ontwikkeling van de Apple Car.

Apple zou hier boos over zijn, gezien het een trend is bij Apple om zolang mogelijk alles geheim te houden. Op diverse websites werd er gesproken over de gesprekken die Hyandai-Kia met Apple voerde.

Naast deze boosheid van Apple zouden er intern bij Hyuandai ook de nodige problemen zijn: het merk zou een speciaal team van KIA op het project willen zetten om haar eigen imago niet te schaden, meldden diverse media eerder.

Apple Car

De Apple Car, zoals we hem voor nu maar even noemen, moet een volledig elektrische auto worden. Hij zou een nieuw soort accu gebruiken waarmee er sprake zal zijn van een enorme actieradius.

De auto zou daarbij gebruik gaan maken van Apple’s eigen software waarmee auto’s zelfstandig kunnen rijden, Project Titan genaamd. Eerder was op Smartoday een artikel te lezen over de mogelijke komst van de Apple Car in 2024.

Zelfrijdende auto’s

De laatste tijd gebeurt er veel op het gebied van zelfrijdende auto’s.

Zo besloot Uber om te stoppen met de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s, om haar pijlen juist te richten op start-up Aurora. Ook Microsoft laat de zelfrijdende auto markt niet voorbij rijden: Microsoft investeerde voor het eerst in zelfrijdende auto’s.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts