Gesproken meldingen van Google Assistant nu ook op hoofdtelefoons

Gesproken meldingen zijn nu beschikbaar op bedrade hoofdtelefoons.
google assistant hoofdtelefoon

Wie een bedrade hoofdtelefoon aansluit op zijn Android apparaat, heeft vanaf nu de mogelijkheid om gesproken opdrachten via Google Assistant te kunnen ontvangen. Ja; naast het zelf kunnen communiceren met de voice assistant van Google, kunnen inkomende berichten ook voor gelezen door deze virtuele assistant.

Google Assistant ondersteuning op hoofdtelefoons

Deze nieuwe ondersteuning bevestigt Google aan 9to5Google. Het zou gaan om alle bedrade hoofdtelefoons; ook als deze hiervoor niet speciaal zijn geoptimaliseerd door de fabrikant. Wanneer gebruikers hun koptelefoon aansluiten op een toestel met de allernieuwste Google Assistant applicatie, krijgen zij de melding om de optie in te schakelen.

Zo zou er gevraagd worden om Google Assistant toegang te geven voor het voorlezen van meldingen. Dit kan handig zijn bij diverse situaties; denk aan berichtjes die je krijgt, terwijl je met je hoofdtelefoon op aan het hardlopen bent. De meldingen worden alleen voorgelezen als er dus een hoofdtelefoon aangesloten is én de telefoon zelf vergrendeld is.

Nog niet bekend dit ook gaat werken op oordopjes

Of de ondersteuning van gesproken opdrachten van Google Assistant ook zal gaan werken op oordopjes is nog niet duidelijk.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts