Google Assistant Guest Mode: nieuwe gastmodus

Google Assistant Guest Mode is een nieuwe privacy-vriendelijke gastmodus.
google assistant guest mode gastmodus
De Google Nest Mini, voorzien van Google Assistant. © Dan Farrel/Unsplash

Google komt met een nieuwe gastmodus voor haar spraakassistent: de Google Assistant Guest Mode. Met deze modus kunnen gasten geen toegang krijgen tot persoonlijke informatie en worden vragen niet gekoppeld aan je persoonlijke Google Home account.

Google Assistant Guest Mode

Iemand over de vloer die voor de grap vraagt wat er in je agenda staat? Dat is strakjes niet meer mogelijk met de Google Assistant Guest Mode, een gastmodus voor de voice assistant van Google. Deze nieuwe modus is vandaag aangekondigd en zal beschikbaar zijn op apparaten die Google Assistant ondersteunen. Hierbij kun je denken aan de Google Nest Audio smart speaker of de Nest Hub, een smart display.

Van deze laatste komt trouwens wellicht binnenkort ook een nieuwe versie uit: een Google Nest Hub met soli-sensor die slaap kan monitoren.

Google Assistant Gastmodus niet helemaal anoniem

Toch is deze Google Assistant Gastmodus niet helemaal zo waterdicht als lijkt. Als we logisch nadenken moeten er nog steeds een koppeling zijn met je persoonlijke Google Home account, gezien bijvoorbeeld slimme verlichting nog steeds bediend moet kunnen worden.

Hetzelfde geld voor het afspelen van muziek, wat ook in de Google Assistant Guest Mode nog steeds mogelijk is: een koppeling met onder meer muziekdienst Spotify is nog steeds gemaakt.

Guest Mode reeds beschikbaar op Engelstalige Google Assistant

De nieuwe gastmodus van Google Assistant is per direct beschikbaar op de Engelstalige versie van de voice assistant. De Nederlandse versie biedt deze modus nog niet. We houden jullie uiteraard op de hoogte wanneer dit wel zo is.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts