Google Assistant test het automatiseren van routines bij zonsondergang

Hé Google, zet de lampen aan als de zon ondergaat!
google assistant routines zonsondergang
Google Home app © Smartoday

Google Assistant is begonnen met een test om routines te automatiseren bij zonsondergang of zonsopkomst. Gebruikers kunnen dan bijvoorbeeld de slimme lampen aan laten springen als de zon ondergaat. Het automatiseren zou zowel via de Google Home app als via spraakopdrachten gedaan kunnen worden.

Activeer Google routines bij zonsondergang of zonsopkomst

Het is verdraaid handig: je slimme lampen automatisch aan laten springen als het donker begint te worden. Hoewel dit reeds mogelijk was met slimme lampen van bijvoorbeeld Philips Hue scenes, ontdekten we deze optie nog niet voor Google Home routines.

Daar lijkt binnenkort verandering in te komen, gezien een gebruiker van Google Assistant meldt dat deze optie op dit moment getest kan worden in het account. Er zou gekozen kunnen worden om een routine automatisch te starten bij zonsondergang of – opkomst.

Gebruikers kunnen de routine automatiseren voor meerdere dagen in de week, zodat de lampen elke dag aanspringen als de zon ondergaat.

Google Routines activeren op specifieke tijden

Eerlijk is eerlijk: het was enigszins als mogelijk om lampen aan te laten springen als het donker werd via Google routines. Je kunt namelijk Google routines in plannen op specifieke tijdstippen. Deze optie is echter nog niet heel erg oud; begin november kwam Google naar buiten met het nieuws dat Routines inplannen op specifieke tijden mogelijk was.

Hiermee kun je dus bijvoorbeeld zeggen om de slimme lampen aan te laten springen over 10 minuten. Of om 18.00 uur. Met de nieuwe mogelijke update waarbij we Google routines kunnen automatiseren bij zonsondergang of -opkomst, kunnen we zeggen om de lampen aan te laten springen als de zon ondergaat.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts