Google dreigt met stoppen zoekmachine in Australië door nieuw wetsvoorstel

Google heeft gedreigd om te stoppen met haar zoekmachine in Australië vanwege een nieuw wetsvoorstel.
google zoekmachine stoppen australië
Beeld ter illustratie. © Pixabay

Google heeft gedreigd haar zoekmachine te stoppen in Australië vanwege een nieuw wetsvoorstel. In het nieuwe wetsvoorstel worden bedrijven die verwijzen naar nieuwsartikelen verplicht om hiervoor te betalen.

Volgens Mel Silva, verantwoordelijk voor Google Australië is er dan geen andere keuze dan het stoppen met aanbieden van Google Search in Australië.

‘Stoppen met aanbieden van Google Search in Australië’

Als de nieuwe wet voor het betalen voor verwijzingen naar nieuwsartikelen ingevoerd wordt, is er volgens Silva geen andere optie dan de virtuele deuren van de zoekmachine in het land te sluiten. In een hoorzitting in de Australische Senaat zou Mel Silva gedreigd hebben om te stoppen met het aanbieden van Google Search, meldt Sydney Morning Hearld (SMH).

Voor Google zou het volgens Silva dan onmogelijk zijn om actief te blijven in het land. En dat is ook logisch als we kijken naar de werking van Google: de zoekmachine is overladen met links naar nieuwsartikelen.

Niet alleen voor Google

Het nieuwe wetsvoorstel zou overigens niet alleen gelden voor techgigant Google: ook voor social media platform Facebook. En als we inzoomen op de betalingen, lijkt dat niet alleen te gaan om het linken naar artikelen.

Ook voor content wat reeds te lezen is op de platformen – dus op de zoekresultaten pagina van Google zelf en in Facebook berichten op het platform – zou al gedokt moeten worden.

‘Australië bepaalt de regels’

Australië lijkt geen gehoor te bieden tegenover de bedreiging om Google Search te stoppen in het land. RTL Nieuws meldt dat premier Scott Morrison zegt dat ‘Australië de regels bepaalt voor dingen in Australië’.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts