Google test zoekmachine in donkere modus op desktop

Google’s zoekmachine in dark mode gebruiken is een stuk fijner voor je ogen.
google zoekmachine donkere modus
Zoekmachine Google desktop-versie. © Pixabay

Komt er dan eindelijk een dark mode variant voor Google’s zoekmachine op desktop computer? Het lijkt er sterk op: op het moment van schrijven is Google aan het A/B testen met een donkere modus versie van haar zoekmachine.

Google dark mode op desktop

Met de donkere modus van Google is er sprake van een donkere achtergrond, in plaats van een normale witte achtergrond. Ook de kleur van de tekst verandert in dark mode van zwart naar wat lichter grijs. Het Google logo? Die is in het wit uitgevoerd.

Andere kleurrijke logo’s van Google’s producten lijken hun verschillende kleuren ook te verliezen in Google dark mode: ze zijn uitgevoerd in een blauwe kleur, net als aanklikbare linkjes, is te zien op screenshots van 9to5Google. Het medium weet ook te melden dat de donkere modus enkel op zoekresultatenpagina’s te zien is, niet op de homepagina.

Zoekmachine niet de enige met dark modus

Deze nieuwe mogelijke toevoeging aan de zoekmachine via desktop, is niet helemaal nieuw. Diverse YouTube-producten, denk aan YouTube Music en YouTube TV zijn reeds te activeren in een donkere modus. Ook Google Keep voor het maken van lijsten kan ingesteld worden in een donkere modus.

Dark mode: wat is het?

Dark mode wordt ook wel donkere modus of nachtmodus genoemd. Deze functionaliteit zou een groot voordeel hebben op een aantal punten: zo is het beter voor de batterij van je toestel, goed voor je ogen en zou je beter kunnen slapen als je toch nog even op je toestel spiekt.

Bij Smartoday bieden we de optie tot een donkere modus ook aan: naast het logo kun met het schuifje dark modus activeren.

 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts