Google lanceert Android Auto binnenkort in Nederland

Google lanceert infotainmentsysteem Android Auto de komende maanden eindelijk in Nederland.
android auto komt naar nederland

Goed nieuws voor eigenaren van een Android smartphone: binnenkort brengt Google infotainmentsysteem Android Auto naar Nederland. Dit maakt de Amerikaanse techgigant bekend in een bericht op haar website.

Android Auto: apps en navigatie op dashboadscherm

Android Auto is het infotainmentsysteem van Google. Wanneer een Android smartphone gekoppeld wordt aan het systeem, kunnen gebruikers apps gebruiken op het dashboardscherm. Hierbij kan gedacht worden aan Google Maps voor navigatie en Spotify voor het luisteren van muziek.

‘Komende maanden in 36 nieuwe landen’

Google laat weten dat Android Auto de komende maanden in 36 nieuwe landen uitgerold zal gaan worden. Het infotainmentsysteem werd al in 2015 gelanceerd, maar is tot op heden nog niet beschikbaar in Nederland. De exacte release datum van Android Auto in Nederland is niet bekendgemaakt, maar naar verwachting zal dit dus niet lang meer duren.

Niet elke autoradio ondersteunt Android Auto

Denk nu niet dat elke auto compatibel is met Android Auto: er is namelijk een infotainmentsysteem nodig wat Android Auto ondersteunt. Ook is het afhankelijk van de smartphone: deze moet minimaal voorzien zijn van Android 6.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts