Google Pixel 5 kopen in Nederland: dit is mogelijk

De Google Pixel 5 in Nederland kopen kan, mits je extra wil betalen voor de import.
google pixel 5 kopen in nederland
Beeld: De nieuwe Google Pixel 5. © Daniel Romero/Unsplash

Wanneer jij de nieuwe Google Pixel 5 wil bemachtigen, zul je al snel denken dat de mogelijkheden binnen Nederland nihil zijn. Althans; als we kijken naar de andere Google Pixel smartphones waren deze tijdelijk of zelfs helemaal niet te koop in Nederland. In veel gevallen moesten we aankloppen bij buitenlandse – met name Duitse – webshops. We zetten in dit artikel alles wat je moet weten voor een Google Pixel 5 kopen in Nederland op een rij.

Google Pixel 5 kopen in Nederland bij Belsimpel

Op dit moment is er eigenlijk maar één Nederlandse webshop waar je terecht kunt voor de Pixel 5: Belsimpel. Deze telecomaanbieder heeft de Google Pixel 5 op voorraad. Wel een groot minpunt: de prijs is flink hoger dan de adviesprijs. Dit komt doordat deze smartphone van Google officieel nog niet gereleased is in Nederland.

Belsimpel verhoogt de prijs vanwege de importkosten, waar jij als consument dus extra voor moet lappen. En het verschil is groot: waar je in de Duitse Google Store zo’n € 620 kwijt bent, ben je bij Belsimpel maar ruim € 700 kwijt. Bekijk de Pixel 5 hier.

Google Pixel 5 kopen in Nederland via het buitenland

Zoals we daarnet aangaven, is de Pixel 5 officieel in Nederland niet aangekondigd, en maken de webshops waar je hem wel kunt kopen gebruik van importkosten. Hiermee ben je dus duurder uit dan normaal. Wil je dit niet, dan kun je met een omweg de Google Pixel 5 ook in Nederland kopen via buitenlandse webshops.

De volgende buitenlandse webshops bieden de Google Pixel 5 aan in hun webshop:

  • Saturn Duitsland
  • Mediamarkt Duitsland
  • Alternate Duitsland

Naast webshops biedt Google natuurlijk zelf ook de Google Pixel 5 aan via haar stores.

Diverse buitenlandse Google Stores bieden Pixel 5 aan

We zetten de landen op een rij waar de Google Store de Pixel 5 aanbiedt:

  • Amerika
  • Verenigd Koninkrijk
  • Ierland
  • Japan
  • Duitsland
  • Canada

De prijzen verschillen per webshop, evenals de beschikbaarheid. Op het moment van schrijven is de Google Pixel 5 voorradig bij de Duitse Google Store (bekijk hem hier) voor € 613,

Let op bij Pixel 5 kopen via buitenlandse Google Stores

Denk niet dat je simpelweg een Pixel 5 via bijvoorbeeld de Duitse Google Store kunt aanschaffen: je dient hiervoor een afleveradres in Duitsland zelf op te geven. Ga na of je wellicht mensen kent die wonen in het land waar je het toestel wil bestellen óf denk na over een weekendje weg (laat hem bijvoorbeeld bezorgen op je AirBnB adres).

Heb je geen vakantie op de planning staan of geen vrienden in bijvoorbeeld Duitsland wonen? Dan zou je gebruik kunnen maken van een dienst die pakketten door kan sturen. Hiermee kan je het pakketje bij desbetreffende doorstuurdienst laten bezorgen in Duitsland, waarna deze het pakket naar je doorstuurt.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts