Google publiceert nieuwe hartverwarmende Year in Search video

Google heeft haar nieuwe Year in Search video van 2020 gepubliceerd.
google year in search video 2020

Elk jaar komt Google rond december met een terugblik van het zoekgedrag van het afgelopen jaar in de vorm van een video: de Year in Search video. Ook dit bijzondere jaar kijkt Google terug in de samenvattende video naar het zoekgedrag wereldwijd.

Year in Search video 2020 omvat belangrijkste zoektrends

Net als elk ander jaar wordt in de video teruggeblikt naar de belangrijkste zoektrends. Zoekopdrachten die starten met waarom lijken hierin centraal te staan, waarbij men met name corona-gerelateerde onderwerpen leek te zoeken: denk aan waarom het COVID-19 heet.

Dit jaar wordt de video ondersteunt met een gedicht van dichter en muzikant Kofi Dadzie. Op de achtergrond is muziek te horen van Peter Cottontale; die een origineel nummer maakte. Bekijk de video hieronder.

Tekst gaat door onder de video.

Belangrijkste Google zoektrends van 2020

In grote lijnen lijkt COVID-19 de rode lijn in zoekopdrachten. Maar dat niet alleen: ook Black Lives Matter en bosbranden in Amerika bleken de belangrijkste Google zoektrends van 2020. Daarbij werd er veel gezocht op verkiezingsuitslagen. Google heeft op een speciale pagina de belangrijkste zoekopdrachten op een rij gezet.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts