Google Stadia en Nvidia Geforce Now komen naar LG tv’s in 2021

Zowel Google Stadia als Nvidia Geforce Now komen naar LG televisies in 2021.
google stadia nvidia geforce now lg televisies 2021
Foto: Google Stadia controller. © Archief

De nieuwe LG televisies in 2021 bieden binnenkort ondersteuning voor cloud gamingplatformen Google Stadia en Nvidia Geforce.

Google Stadia en Nvidia Geforce op LG televisies

Naar verwachting zal Google Stadia in de tweede helft van het jaar beschikbaar zijn. Dit is ook het moment dat LG haar nieuwe 2021 line-up met OLED, QNED en NanoCell televisies op de markt zal brengen. Nvidia Geforce Now zal daarna verschijnen, aldus LG.

‘Google Stadia in eerste helft op Google TV’

De uitbreiding naar LG televisies sluit aan bij de visie van de verschillende cloud gamingplatformen: uitbreiden waar mogelijk. Google beloofde eerder dat haar gamingplatform in begin dit jaar op Google TV zal gaan verschijnen.

Hoogstwaarschijnlijk is het gamingplatform van de Amerikaanse zoekgigant dus ook al te gebruiken op de nieuwe Sony televisies van 2021, gezien deze allen Google TV ondersteunen. Deze nieuwe line-up werd bekendgemaakt tijdens CES 2021.

GeForce Now al beschikbaar op andere platformen

Kijken we naar GeForce Now van Nvidia, dan is deze al beschikbaar op andere platformen. Denk aan Windows, MacOS, Android en Chrome OS. Voor iOS is er nu ook een beta-versie, net als Google Stadia een betaversie van iOS heeft, te downloaden. Wat hier dus nog in ontbreekt is de ondersteuning voor televisies.

Met de komst van GeForce Now naar LG televisies in 2021 lijkt het Zuid-Koreaanse techmerk een primeur in handen te hebben.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts