Google Stadia games livestreamen naar YouTube binnenkort mogelijk

Eindelijk komt de beloofte functie om Google Stadia games te livestreamen naar YouTube.
google stadia livestreamen youtube
Foto: Google Stadia controller. © Cristiano Pinto/Unsplash

Google Stadia gamers kunnen op kort termijn hun games livestreamen naar YouTube. Deze functionaliteit werd al in een vroeg stadium beloofd door Google, maar is tot op heden nog niet mogelijk.

Mogelijkheden van Google Stadia op YouTube

Er zijn een aantal interessante mogelijkheden te bedenken, waarom Google Stadia op YouTube zo interessant kan zijn. Doordat het online gameplatform van Google geen device is, kunnen kijkers op YouTube gelijk meespelen.

Met een simpele knop op de Google Stadia controller zou een livestream van Google Stadia naar YouTube gestart moeten worden. De komst van de mogelijkheid om Google Stadia te livestreamen naar YouTube bevestigt een Google woordvoerder aan The Verge.

Voorbereidingen voor een Google Stadia livestream gestart kan worden

Op diverse media wordt geschreven over mogelijke voorbereidingen die je zou moeten treffen, alvorens een livestream gestart kan worden. Zo moet er een titel gegeven worden aan de livestream en moet er ingesteld worden voor wie de video geschikt is, denk aan leeftijd van kinderen.

Hoogstwaarschijnlijk wordt de livestream mogelijkheid dezer dagen uitgerold: 9to5Google merkte al op dat er binnen een YouTube account nu de mogelijkheid te vinden is om een Stadia-account te koppelen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts