Google stopt met Poly, de website voor 3D-modellen

Het is einde verhaal voor Google Poly, de marktplaats voor 3D modellen.
google poly stopt
Beeld: Poly is een marktplaats voor 3D modellen. © Unsplash

Het is einde verhaal voor Google Poly, de marktplaats van 3D-modellen. Google Poly werd in november 2017 gelanceerd. De definitieve einddatum voor Google Poly is 30 juni 2021; de mogelijkheid tot uploaden wordt een maand eerder uitgeschakeld, op 30 april 2021. Gebruikers hebben nu de mogelijkheid om hun volledige bibliotheek te downloaden.

Melding op Google Poly homepagina

Dit meldt Google middels de volgende aankondiging op de homepage van Poly: “Poly wordt op 30 juni 2021 definitief beëindigd. Uploads worden uitgeschakeld op 30 april 2021” aldus Google. Na de melding wordt een link gedeeld, waarmee de bibliotheek gedownload kan worden.

Google heeft Poly-gebruikers ook op de hoogte gesteld via een e-mailbericht, waarin het einde van Google Poly bevestigd wordt. Een reden voor het sluiten van de 3D marktplaats is onbekend.

Google Poly: voor ontwikkelaars van augmented reality

Google Poly is (binnenkort was) een marktplaats voor 3D modellen, waar makers van bijvoorbeeld augmented reality concepten gebruik van konden maken. Het was een tweezijdig platform: makers konden hun 3D modellen uploaden, waar ontwikkelaars deze vervolgens konden kopen.

Er waren ook gratis modellen te vinden.

 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts