Google stopt met Project Loon: ‘Internetballonnen te duur’

Google heeft de lucht uit haar internetballonnen laten lopen: ze is gestopt met Project Loon vanwege te hoge kosten.
kenia google stopt internetbalonnen loon
Google’s internetballonnen werden o.a. ingezet in Kenia. Beeld ter illustratie. © Jaap v. Hof / Unsplash

Google is gestopt met Project Loon, het project waarbij balonnen moesten zorgen voor het aanbieden internet op afgelegen gebieden. De internetbalonnen waren volgens Google te duur om het project voort te kunnen blijven zetten.

Google internetbalonnen te duur

De kosten van onder meer de technologie van Google’s internetbalonnen zouden te hoog zijn. Dit meldt Alastair Westgarth – CEO bij Loon –  in een nieuwartikel op Medium. Moederbedrijf Alphabet heeft daarom besloten om te stoppen met project Loon.

Project Loon

Laten we even kort stil staan bij Project Loon, zoals Google haar internetbalonnen divisie noemt (lees: noemde). De ballonnen zijn voorzien van apparatuur waarmee er internet aangeboden kan worden op plekken waar bijvoorbeeld geen masten zijn. Hierdoor kunnen mensen ook op deze afgelegen locaties genieten van een internetverbinding.

Beter internet op afgelegen locaties

Het doel was om iedereen, overal ter wereld, met elkaar te verbinden. Dit doel lijkt Alphabet niet helemaal opzij te schuiven: de technologie die gebruikt werd voor Google’s internetballonnen wordt naar eigen zeggen gedeeld met bedrijven die met andere bedrijven. Hiermee kunnen zij wellicht mee verder ontwikkelen.

Donatie

Ook meldt het bedrijf dat er $ 10 miljoen gedoneerd wordt aan organisaties die Kenia – een van de afgelegen locaties – moet gaan helpen aan een betere internetverbinding.

Het is niet de eerste keer dat Google de stekker trekt uit projecten in een korten tijd: zo meldden we onlangs dat Google Android Things stopte en dat 3D-project Google Poly ook een plekje kreeg op Google’s begraafplaats.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts