Google trekt stekker uit Play Music, wereldwijd

Google Play Music is niet langer beschikbaar, alles kan overgezet worden naar YouTube Music.
google music stopt

Google lijkt de stekker uit Play Music getrokken te hebben. Als je nu de website van Play Music bezoekt, krijg je de melding te zien dat de content niet langer beschikbaar is. Gebruikers krijgen direct de mogelijkheid voor ogen om het Play Music account – inclusief de bibliotheek, playlists en uploads – over te zetten naar YouTube Music.

‘Google Play Muziek is niet meer beschikbaar’

Iedereen die nu online een bezoekje brengt aan Googel Play Music, krijgt gelijk de volgende boodschap: “Google Play Muziek is niet meer beschikbaar. Je kunt je account en bibliotheek, inclusief playlists en uploads nog een beperkte tijd overzetten”.

Met een grote blauwe knop kun je alles overzetten naar YouTube Music. Nadat je hier op gedrukt hebt keer je naar een speciale transferpagina van YouTube Music. Google lijkt hiermee de laatste stap te zetten van de verhuizing naar YouTube Music.

Afsluiting komt niet uit het niets

De afsluiting van Google Play Music komt  niet uit de lucht gevallen. Eerder nam Google al stappen en maatregelen om zoveel mogelijk gebruikers te motiveren om over te stappen naar YouTube Music. Daarbij werden ook de virtuele deuren van de Google Play Music bibliotheek definitief gesloten; nummer en albums kopen was dus al niet meer mogelijk.

Een van de laatste stappen die Google nam was om Google Play Music ook niet meer te ondersteunen op smart speakers en -displays. Alle pijlen lijken nu volledig gericht te worden op YouTube Music, die onlangs ook exclusieve Nest Audio Sessions uitbracht.

Het is de tweede sluiting in korte tijd: afgelopen week was op Smartoday te lezen dat Google Poly ook gestopt is, een marktplaats voor 3D modellen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts