Google TV komt met kinderprofielen en ouderlijk toezicht

Met Google TV kinderprofielen is er sprake van ouderlijk toezicht.
google tv kinderprofielen ouderlijk toezicht
Beeld ter illustratie. © Mojzagrebinfo / Pixabay

Google TV zal binnenkort speciale profielen voor kinderen en ouderlijk toezicht uit gaan rollen. Op deze manier alleen toegang krijgen tot geschikte content.

Google TV kinderprofielen

Ook smart TV-platform Google TV komt met speciale kinderprofielen. Een logische stap, gezien de meeste videostreamingdiensten – waarvan de content te zien is via Google TV – reeds de mogelijkheid voor kinderprofielen bieden.

Ouderlijk toezicht

Met de kinderprofielen krijgen kinderen enkel toegang tot geschikte content. Ouders zouden precies kunnen aangeven tot welke applicaties de kinderen toegang krijgen binnen Google TV. Ook content wat reeds gekocht is via de Google Play Store kan met terugwerkende kracht gedeeld worden met de kinderprofielen.

De ouders kunnen daarbij ook een tijd aangeven tot wanneer de kinderen kunnen kijken. Deze is vergelijkbaar met de onlangs uitgerolde Netflix timer. Met een speciale pincode kunnen alleen ouders de instellingen voor kinderprofielen wijzigen.

Een kinderprofiel gaat verder dan enkel de mogelijkheden voor ouders: ook de hele look & feel van Google TV wordt in een kinderjasje gestoken.

Content voor kinderen

Het kan soms lastig zijn om te bepalen welke content geschikt is voor kinderen. Netflix komt binnenkort ook met een nieuwe functie die ouders moet gaan helpen om beter te begrijpen wat hun kinderen kijken.

Ook videoplatform YouTube is op het moment van schrijven met testen van speciale accounts voor tieners. Deze accounts zitten tussen de kinderprofielen van YouTube in en de normale accounts.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts