Google TV schrapt slimme functies met ‘Google TV Basic’

Google Basic TV is een nieuwe modus van Google TV met beperkte functionaliteiten.
google tv basic tv
Beeld ter illustratie. © Minh Pham / Unsplash

Google TV krijgt een nieuwe basic-functie, waarbij smart TV”s enkel draaien op het smart TV platform. Er is geen sprake van slimme functies, zoals we deze wel kennen met de koppeling met de nieuwe Chromecast.

Google TV Basic

Google TV Basic noemt de Amerikaanse techgigant deze beperkte versie van het platform voor smart TV’s. Toen Google TV voor het eerst aangekondigd werd, werd dit gedaan in combinatie met de nieuwe Google Chromecast, destijds nog project Sabrina genoemd. Met Google TV Basic is deze koppeling losgetrokken en zou er sprake zijn van enkel een interface. Onder meer merken als Sony en TCL zouden gaan draaien op het platform, weet 9to5Google te melden.

Zoals we daarnet al aangaven zou Google TV Basic een beperkte versie worden: slimme features worden weggelaten in deze modus. Normaal gesproken geniet van je bij Google TV van de functies Apps, aanbevelingen voor content, spraakbediening met Google Assistant, Live TV en externe HDMI-ingangen. Bij de basis modus is bijna alles geschrapt: enkel HDMI-ingangen en Live TV behoren nog tot je opties. Ook het kunnen casten naar je TV zou niet meer kunnen.

Gebruikers zonder internet

Zoals je al aan de beperkte functies kunt zien is deze modus met name bedoelt voor gebruikers van Google TV zonder internet. Maar het is natuurlijk ook een plus voor mensen die helemaal niet zitten te wachten op een smart TV vol toeters en bellen. Wees niet bang dat je als gebruiker van Google TV Basic alle functionaliteiten voor altijd verliest: je kunt de slimme functies ook gewoon weer activeren.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts