Google WiFi kan videobellen prioriteren voor betere verbinding

Google WiFi en Nest WiFi kunnen videocalls en online vergaderingen prioriteren voor stabielere verbinding.
google wifi videocalls

Google WiFi en Nest WiFi kunnen videocalls en online vergaderingen prioriteren voor stabielere verbinding. Dit is in tijden van corona een mooi move, gezien menig thuiswerkers veelal gebruik maken van videocalls. Het gaat om ondersteuning voor Meet en Zoom videogesprekken.

Stabieler videogesprekken voeren dankzij Google WiFi

Niets is zo vervelend als haperingen tijdens een online vergadering. Niet alleen voor jezelf: ook voor collega’s is een grote ergernis. Google Nest wil met haar nieuwe Google Home update verandering brengen in dit veelvoorkomende probleem. In de Google WiFi en Nest WiFi router kan namelijk voorkeuren aangegeven worden waarbij Meet en Zoom videogesprekken prioriteit krijgen.

Google Home app update

Om dit te kunnen bewerkstelligen dienen gebruikers de Google Home app te updaten. In de nieuwe update is het vervolgens mogelijk om deze prioriteiten aan te geven. Waarna dit gedaan is, merkt de router op als er een Meet of Zoom videogesprek gestart wordt, waarna daar de volledige aandacht naar toe gaat. De kans op interferentie zou hiermee aanzienlijk verminderd moeten worden.

Google WiFi en Nest WiFi

Google Wifi en Nest WiFi zijn immens populair bij smart home liefhebbers. We hebben hier namelijk te maken met een mesh-netwerk, die bestaat uit verschillende nodes, ook wel WiFi stations genaamd. Hiermee is er sprake van een goede verbinding overal in het huis, gezien apparaten met de dichtstbijzijnde – en dus de node met de sterkste verbinding – een connectie maakt. 

Het grote verschil met Nest WiFi en Google WiFi? Met Nest WiFi is er sprake van een ingebouwde voice assistant per node. Je hebt hiermee dus eigenlijk een smart speaker en mesh-netwerk in één.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts