Groen licht voor Google: Fitbit overname mag doorgaan

Google mag Fitbit overnemen van de Europese Commissie.
google fitbit overname goedgekeurd
Fitbit Sense smartwatch © Fitbit INC

Google heeft groen licht gekregen van de Europese Commissie. De Amerikaanse techgigant mag Fitbit overnemen. Wel moet ze zich houden aan een aantal regels.

Europese Commissie keurt Fitbit-overname goed

De Europese Commissie deed uitgebreid onderzoek naar de Fitbit-overname van Google. Er heerste veel bezorgdheid over de data die Google in handen zou krijgen en wat zij hier vervolgens mee zou doen. Zo zou Google de data kunnen gebruiken voor advertentiedoeleinden.

Ook was men bezorgd dat dat Google de data niet meer zou verstrekken aan diverse diensten, wat tot op heden wel gebeurd.  Hoewel Google nu Fitbit over mag nemen, moet zij zich wel houden aan een aantal regels.

Regels voor Google

Een van de regels waar Google zich aan moet gaan houden is het niet afschermen van data voor derden. Hiermee zou Google concurrentie kunnen verstoren, met name startups in de gezondheidssector en de fitness niche. Google belooft de data niet af te schermen na de overname; ook zal zij hier niet opeens geld voor gaan rekenen.

Daarbij heeft Google toegezegd om de verzamelde data via Fitbit niet te gaan gebruiken voor advertentie doeleinden.

Afspraken 10 jaar geldend

De afgesproken regels die noodzakelijk zijn om de Fitbit-overname goed te keuren, gelden voor 10 jaar. Bij de afspraak om de verzamelde data niet te gaan gebruiken voor advertentie doeleinden kan er na 10 jaar nog eens 10 jaar afgesproken worden.

 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts