Handelscommissie wil dat Facebook afstand doet van Instagram en WhatsApp

De Amerikaanse handelscommissie wil dat Facebook onder andere Instagram en WhatsApp verkoopt.
facebook aangeklaagd

Facebook is aangeklaagd door de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) vanwege misbruik van haar machtspositie. FTC wil dat het bedrijf van Mark Zuckerberg onder andere WhatsApp en Instagram van de hand doet, om daarmee de monopolie te verkleinen. Ook wil de Amerikaanse handelscommissie dat Facebook stopt met het toepassen van software waar concurrentie hinder van ondervindt.

FTC: ‘Facebook schakelt concurrentie uit’

De Federal Trade Commission is van mening dat Facebook mogelijke concurrentie op een oneerlijke manier uitschakelt. Zo koopt het socialmediabedrijf onder andere door start-ups met toekomstmuziek in een vroeg stadium op, om daarmee te voorkomen dat ze uit kunnen groeien tot een waardige concurrent.

Door dit op deze manier te doen, zou Facebook uitgegroeid zijn tot het grootste socialmediabedrijf ter wereld: in 2019 behaalde Facebook al een winst van ruim 18 miljard dollar.

Toestemming vragen voor overnames

De handelscommissie wil tenslotte ook dat Facebook voortaan toestemming vraagt voor mogelijke overnames, is te lezen in het bericht van FTC. Bekijk het bericht op de website van de Federal Trade Commission.

Facebook heeft nog niet inhoudelijk gereageerd op de aanklacht, maar laat op Twitter weten de klachten van de FTC te bestuderen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts