Het is vandaag Wereld Back-Up Dag!

Het is 31 maart 2022 en dat betekent dat het vandaag Wereld Back-Up Dag is.
wereld back up dag

Het is vandaag dé dag om je data beter te beschermen. Het is vandaag namelijk World Backup Day, een dag waarop het belang van het beschermen van data centraal staat. De initiatiefnemers van deze wereldwijd bekende dag roepen op om vandaag tenminste één backup te maken.

“30% van de computers geïnfecteerd met malware”

Diefstal, misbruik en verlies van data komt veel vaker voor dan je denkt. Zo zijn 30% van alle computers volgens Worldbackupday.com geïnfecteerd met malware en is 29% van de gevallen van dataverlies per ongeluk veroorzaakt. Met de wetenschap dat zo’n 20% van de mensen nog nooit een back-up heeft gemaakt, is de kans groot dat jij of iemand in jouw omgeving te maken krijgt met dataverlies.

Back-up maken belangrijk

Door het maken van een back-up kun je je data niet zomaar verliezen. Er zijn meerdere manieren om zo’n back-up te maken. Zo kun je dit online doen via de cloud of gewoon op een externe harde schijf. Ook voor mobiele telefoons zijn er steeds vaker tools en handvatten om back-ups te maken. Zelfs binnen applicaties zelf.

World Backup Day eed

Worldbackupday.com heeft een eed in het leven geroepen, waarmee je jezelf kunt herinneren om vanaf nu elk jaar een back-up te maken van belangrijke data. Deze eed luidt als volgt: “Ik beloof dat ik op 31 maart een back-up zal maken al mijn belangrijke documenten en kostbare herinneringen”.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts