‘Hey Google’ overslaan straks mogelijk dankzij Quick Phrases

Met Google Quick Phrases hoef je straks geen Hey Google meer te zeggen bij het activeren van je voice assistant.
hey google overslaan

Wanneer je je smart speaker met Google Assistant wil activeren zul je moeten beginnen met Hey Google of Ok Google. Bij een paar opdrachten op een dag is dit nog prima te doen, maar als je vaker gebruik gaat maken van je slimme luidspreker kan dit zeer irritant worden. Niet alleen om het telkens zelf uit te moeten spreken, maar ook voor anderen in de buurt van de smart speaker. Met Quick Phrases wil Google de mogelijkheid geven om Hey Google voortaan over te slaan.

Google Assistant Quick Phrases

Met de zogeheten Quick Phrases is het straks mogelijk om geen Hey Google of Ok Google meer te hoeven zeggen. Je zou dus gewoon al kunnen zeggen ‘Zet het licht aan’. Je moet hiervoor zogeheten ‘Salsas’ aanmaken.

Een Salsa kun je toevoegen via de Google Home app, waarbij je ook keuze hebt uit aanbevolen Salsa’s. Bijvoorbeeld voor het zetten van een alarm of het aandoen van je slimme lampen.

Hey Google overslaan: is dit wel slim?

Het is wel een groot vraagteken op het gebied van privacy of het overslaan van Hey Google een slimme zet is. Op deze manier krijgt Google steeds meer macht binnen jouw woning en ben je zelf misschien straks minder bewust wat er wel en niet gecommuniceerd wordt naar je smart speaker. Stel dat jij iemand anders in de woning de opdracht geeft om de lampen aan te zetten, dan zou Google dit dus ook opvangen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts