‘Huawei wil smartphones-series Mate en P verkopen’

Huawei zou gesprekken voeren met potentiële kopers om de Mate en P smartphone-serie te verkopen.
huawei wil mate en p serie verkopen
Huawei Mate 30 Pro, ter illustratie. © Tianya1223/Pixabay

Huawei zou de smartphone-series Mate en P wellicht van de hand willen doen. De Chinese techfabrikant zou gesprekken – nog in een vroegstadium – voeren met potentiële kopers.

Huawei Mate en Huawei P in de verkoop

Dit meldt Reuters vandaag op haar website: twee ingewijden melden dat Huawei gesprekken zou voeren om de smartphone-series misschien te verkopen. De Huawei Mate en Huawei P series zijn populaire smartphone series die erg waardevol zijn voor de Chinese fabrikant.

Mogelijk zou Huawei uit de smartphonemarkt willen stappen, wat niet gek is als we kijken naar de moeilijkheden waar het merk mee kampt in onder meer Amerika.

De Trump-regering zorgde ervoor dat Amerikaanse bedrijven niet meer samen mochten werken met Huawei. Dit resulteerde onder andere dat nieuwe smartphones van Huawei niet meer verkocht konden worden met een geldige Android-licentie. Onlangs kwam ook naar buiten dat Xiaomi door Amerika op een zwarte lijst met Chinese militaire bedrijven was gezet.

Door uit de smartphonemarkt te stappen zou Huawei mogelijk een poging kunnen wagen om haar eigen interne chip te kunnen ontwikkelen. Dit keer zonder Amerikaanse technologie, wat eerder wel zo was. Huawei is trouwens niet de eerste techfabrikant die voornemens zou zijn om de smartphonemarkt te verlaten: zo was laatst op Smartoday te lezen dat mogelijk ook LG zou overwegen om te stoppen met smartphones in 2021.

Dochter Honor in de verkoop

Afgelopen november kondigde Huawei al de verkoop van Honor aan, haar dochtermerk. Zij zou dit ook al doen om zonder Amerikaanse sancties haar activiteiten voort te kunnen zetten.

RTL Nieuws weet te melden dat Huawei al enkele maanden gesprekken zou voeren met een consortium van investeringsmaatschappijen die gesteund wordt door de overheid in Shanghai.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts