IKEA lanceert FÖRNUFTIG, een luchtreiniger

IKEA FÖRNUFTIG is een luchtreiniger met meerdere filters.
ikea fornuftig luchtreiniger
Beeld: IKEA FÖRNUFTIG © IKEA/Pressroom

Geen stoel, een kast of een bijzettafel, maar een luchtreiniger. IKEA heeft onlangs een nieuwe luchtreiniger aangekondigd die geschikt is voor kamers tot tien vierkante meter. De luchtreiniger is voorzien van verschillende filters om de luchtkwaliteit binnenhuis te verbeteren.

IKEA FÖRNUFTIG: betaalbare luchtreiniger

IKEA lijkt een grote behoefte te vervullen: een betaalbare luchtreiniger. Door slim gebruik te maken van materialen heeft IKEA de prijs laag weten te houden.

Daarbij zou de luchtreiniger ook zo ontwikkelt zijn dat hij weinig energie verbruikt: “Een deel van wat FÖRNUFTIG betaalbaar maakt, is dat we erin zijn geslaagd om het energieverbruik aanzienlijk te verlagen en zo de bedrijfskosten laag te houden”, aldus Henrik Telander, Product Owner bij IKEA.

Meerdere filters voor verwijderen van deeltjes

De luchtreiniger van IKEA is voorzien van meerdere filters om te zorgen dat verschillende deeltjes uit de lucht verwijderd worden. Het voorfilter zou ervoor moeten zorgen dat grote deeltjes uit de lucht gefilterd worden. Een ander filter verwijderd kleinere deeltjes.

Ook is er filter te vinden die ervoor zorgt dat er vieze geuren verwijderd worden. Met een knop kunnen gebruikers de gewenste snelheid aanpassen.

Speakers, verlichting en nu ook een luchtreiniger

IKEA lijkt haar pijlen op elektronische apparaten te gaan richten: zo heeft het Zweedse meubelconcern eerder al onder de IKEA Home Smart paraplu speakers (SYMFONISK) en slimme verlichting (TRADFRI) aangekondigd. Met een luchtreiniger erbij begint het portfolio met huishoudelijke apparaten flink te groeien.

FÖRNUFTIG kopen pas mogelijk in februari 2021

De IKEA FÖRNUFTIG zal pas rond februari 2021 in Europese IKEA filialen te vinden zijn. De meubelgigant meldt dat er nu gestart wordt met de verkoop van de luchtreiniger in China en dat Europa pas volgend jaar volgt.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts