IKEA Tradfri bewegingsmelder krijgt HomeKit ondersteuning

IKEA rolt de ondersteuning van Apple HomeKit verder uit naar de Tradfri bewegingsmelder en snelkoppelknop.
ikea tradfri homekit bewegingsmelder
IKEA Tradfri slimme lamp. © Tigchelaar

IKEA heeft de ondersteuning voor het Apple HomeKit platform verder uitgerold naar haar Tradfri bewegingsmelder en nieuwe snelkoppelknop.

IKEA Tradfri en Apple HomeKit

Met de eerst volgende firmware-update van de IKEA Tradfri gateway komt de ondersteuning van Apple HomeKit naar de Tradfri bewegingsmelder en de snelkoppelknop. Hoewel we bij Smartoday de nieuwe update nog niet hebben ontdekt, weet HomeKit Authority wel al te melden dat de ondersteuning voor HomeKit gearriveerd is in het Verenigd Koninkrijk.

Hierdoor kunnen de twee smart home gadgets van het Zweedse meubelconcern opgenomen worden in HomeKit smart home scenario’s of bediend worden met spraak via spraakassistent Siri.

Tradfri bewegingsmelder en snelkoppelknop

Laten we nog even kort stilstaan bij de twee smart home apparaten waar de Apple HomeKit ondersteuning op uitgerold wordt.

De bewegingsmelder van IKEA Tradfri kan gekoppelde slimme lampen activeren als er beweging gedetecteerd wordt. Eerder kondigde IKEA Tradfri ook zonsondergang mogelijkheden aan: gaat de zon onder, dan kun je de lampen automatisch aan laten springen. De IKEA Tradfri snelkoppelknop werd onlangs pas gelanceerd: het gaat hier om een slimme knop waarmee je met een simpele druk op de knop een smart home scenario kunt activeren.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts