IKEA Tradfri lampen activeren bij zonsondergang nu mogelijk

Met de update voor IKEA Tradfri kunnen lampen aanspringen bij zonsondergang.
ikea tradfri zonsondergang
Beeld ter illustratie. © Becca Tapert/Unsplash

Heb jij lampen van IKEA in armaturen gedraaid en wil je deze automatisch aan laten springen bij zonsondergang? Dan hebben we goed nieuws voor je: er is namelijk een nieuwe update verschenen van IKEA’s Home Smart App, waarbij je lampen van IKEA Tradfri op zonsondergang of zonsopkomst kunt automatiseren.

IKEA lampen automatiseren met zonsondergang of -opkomst

De mogelijkheid om slimme lampen te activeren bij zonsondergang is zeker niet nieuw. Slimme lampen merken als Philips Hue bieden deze mogelijkheid al langer en ook Google Home maakt het maken van smart home scenario’s op basis van zonsondergang al langer mogelijk.

Nu lijkt ook IKEA daar mogelijkheden voor te bieden met haar IKEA Tradfri lampen. De Home Smart App, IKEA’s applicatie om onder meer de slimme lampen en andere smart home producten van het Zweedse meubelgigant te bedienen, heeft namelijk een kleine update gehad.

Rondom zonsondergang de lampen aan laten springen

Wil je niet dat de slimme IKEA Tradfri lampen al aanspringen, zodra het een beetje begint te schemeren (en er dus sprake is van zonsondergang)? Dan kun je ook gebruik maken van timers: hiermee kun je bijvoorbeeld aangeven dat de lampen pas 15 minuten na zonsondergang aan moeten gaan.

Update IKEA Home Smart app

In de update is de mogelijkheid verwerkt om de slimme lampen aan te laten springen bij zonsondergang of juist uit te zetten bij zonsopkomst. Het was reeds mogelijk om de lampen te activeren op vaste tijdstippen, maar rekening met de actuele tijd voor zonsondergang was er niet. Je zou dus constant de tijd moeten aanpassen, wat nu niet meer hoeft.

 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts