iOS 14.5 laat je toch niet je standaard muziekstreamingdienst aanpassen

De iOS 14.5-update laat je later dit jaar toch niet de standaard muziekstreamingdienst op je iPhone aanpassen. Eerder verscheen het gerucht van wel.
spotify als standaard muziekdienst iphone
Spotify op een iPhone. © Tyler Lastovich / Unsplash

Op dit moment kunnen bètatesters iOS 14.5 op hun iPhones testen. Daardoor kan het gebeuren dat er vroegtijdig functies lekken, die Apple nog niet aangekondigd heeft. Dat is de reden dat begin februari in het nieuws kwam dat het mogelijk wordt je standaard muziekstreamingdienst aan te passen op een iPhone.

Toch niet het geval

Maar dat blijkt toch niet het geval, zo meldt Apple tegenover Techcrunch. Waar is dan de verwarring ontstaan? Wanneer je met de bèta van iOS 14.5 op je iPhone aan stemassistent Siri vraagt of ze een nummer kan afspelen, dan toont Siri een lijst met muziekstreamingdiensten waar je uit kunt kiezen. Heb je een keuze gemaakt, dan selecteert de stemassistent die muziekstreamingdienst automatisch wanneer je een nieuw nummer wil horen.

siri dierengeluiden
iPhone met Siri. © Miguel Tomás/Unsplash

Maar daarmee stel je niet een standaard muziekstreamingdienst in, dus. Met de functie kan Siri namelijk leren wanneer je bepaalde applicaties wil gebruiken voor specifieke audiocontent. Het gaat hier dus niet alleen om muziek. Misschien wil je wel muziek beluisteren via Spotify, maar gebruik je het liefst Apple Music voor je podcasts. En voor audioboeken kun je wederom een andere favoriet hebben. Bovendien kan het zijn dat Siri in de toekomst wederom naar je voorkeuren vraagt.

Bèta van iOS 14.5

Daarnaast benadrukt Apple dat iOS 14.5 (of eerder) geen instellingen heeft die ervoor zorgen dat je een andere muziekstreamingdienst als standaardoptie instelt. Dat kan bijvoorbeeld wel met je e-maildienst en browser. Wellicht is dat dan ook onderdeel van de ontstane verwarring. Wel is het mogelijk dat je aan Siri vraagt een bepaalde muziekstreamingdienst te gebruiken voor je verzoek.

Apple lijkt nog flink te sleutelen aan de functie, aangezien die uit de tweede bèta van iOS 14.5 verdwenen was. Met de lancering van de derde bèta kwam de functie terug. En omdat het om een bètafunctie gaat, moet je altijd in het achterhoofd houden dat Apple kan besluiten de functie in z’n geheel te schrappen, wanneer die niet aan strenge eisen voldoet. Apple heeft nog niet bekendgemaakt of de functionaliteit daadwerkelijk wordt uitgerold wanneer de nieuwste iOS-versie aankomende lente beschikbaar is.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts