iPhone ontgrendelen via Apple Watch mogelijk dankzij iOS 14.5

De nieuwe iOS 14.5 update maakt het mogelijk om je iPhone te ontgrendelen middels je Apple Watch.
iphone ontgrendelen met mondkapje op
Apple Watch, ter illustratie. © Luke Chesser/Unsplash

Apple heeft haar nieuwe iOS 14.5 update als betaversie onder testers uitgerold. Een van de nieuwe functies lijkt vandaag de dag zeer goed uit te komen: je iPhone kunnen ontgrendelen via je Apple Watch als je een mondkapje draagt.

iPhone ontgrendelen via Apple Watch

Vandaag de dag hebben we in veel gevallen – verplicht- een mondkapje op. Waarschijnlijk geen gaaf mondkapje als de Razer Project Hazel, het eerste slimme mondkapje ter wereld. Maar wat als je je iPhone wil ontgrendelen met Face ID?

Met een mondmasker op zou je enkel je iPhone kunnen ontgrendelen door de toegangscode in te typen. Toch lijkt de nieuwe iOS 14.5 update daar verandering in te brengen en hier een oplossing voor te bieden, weet Pocket-lint te melden.

iPhone alsnog ontgrendelen mét mondkapje op

De nieuwe iOS 14.5 update maakt het namelijk mogelijk om ook met een mondkapje op gewoon je iPhone te kunnen ontgrendelen. Je hebt hier wel een Apple Watch voor nodig, waarmee je je iPhone kunt verifiëren en ontgrendelen.

Wanneer je je iPhone uit je zak haalt of bijvoorbeeld oppakt van de tafel, krijg je met behulp van haptische feedback een notificatie op je Apple Watch, waarmee je vervolgens ook gewoon met je mondkapje op je smartphone gewoon kunt ontgrendelen. Het is wel van belang dan beiden Apple producten dicht bij elkaar in de buurt zijn.

iOS 14.5 update

Het kunnen ontgrendelen van je iPhone met mondmasker op is niet de enige nieuwe functionaliteit binnen de iOS 14.5 update. Zo was reeds op Smartoday te lezen dat iOS 14.5 ondersteuning voor Playstation 5 en Xbox Series X controllers krijgt.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts