Jeff Bezos treedt af als CEO bij Amazon, Andy Jassy vervanger

Jeff Bezos treedt af als CEO bij Amazon om ook energie te kunnen steken in andere passies.
jeff bezos treedt af als ceo bij amazon
Beeld ter illustratie. © Bryan Angelo / Unsplash

Bijzonder nieuws in techland: Jeff Bezos laat weten af te treden als CEO bij Amazon. De Amazon-baas zal in het derde kwartaal van 2021 overstappen naar een nieuwe functie binnen het bedrijf: hij zal dan in de stoel gaan zitten van uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur van Amazon.

Andy Jassy, die op het moment van schrijven nog CEO van Amazon Web Services (AWS) is, zal het stokje overnemen.

Veel verantwoordelijkheid

In een email aan zijn medewerkers laat Bezos weten dat de zijn huidige functie veel verantwoordelijkheid vraagt. Het is moeilijk om je aandacht dan op iets anders te kunnen richten, aldus de tweede rijkste persoon ter wereld (ja, onlangs ging Elon Musk hem voorbij als rijkste man op aarde).

Met zijn nieuwe functie in 2021 zal hij nog wel gewoon betrokken blijven bij belangrijke Amazon-initiatieven, maar heeft hij ook de mogelijkheid om zich te focussen op andere projecten: “As Exec Chair I will stay engaged in important Amazon initiatives but also have the time and energy I need to focus on the Day 1 Fund, the Bezos Earth Fund, Blue Origin, The Washington Post, and my other passions”, aldus Jeff Bezos in zijn aankondiging.

Andy Jassy nieuwe Amazon CEO

Andy Jassy zal de functie van Bezos over gaan nemen. Jassy is al sinds 1997 betrokken bij Amazon. Toen Amazon Web Services in 2003 werd opgericht, stond Andy gelijk al aan het roer van het team. In 2016 werd hij uiteindelijk CEO van deze divisie binnen Amazon.

De functieovergang van Bezos naar Jassy zal in het derde kwartaal van 2021 plaats gaan vinden.

 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts