Joe Biden begint met 0 volgers op Twitter met @POTUS account

Het @POTUS twitteraccount wordt overgedragen aan Joe Biden, maar exclusief de 13 miljoen volgers.
joe biden begint met 0 volgers op twitter
Een Biden/Harris aanhanger, ter illustratie. © Rom Matibag

Een tegenvaller voor Joe Biden: hij zal de Twitter-carrière van het officiële presidentiële Twitteraccount helemaal vanaf de grond af aan op moeten bouwen. In tegenstelling tot andere nieuwe presidenten zal het @POTUS twitteraccount overdragen zonder alle volgers. Hij zal dus beginnen met 0 volgers.

Twitter’s keuze, niet die van Trump

Het is een opvallende keuze, gezien Donald Trump in 2017 wél de ruim 13 miljoen volgers bij het account kreeg. Om gelijk maar een gerucht te voorkomen komt Rob Flaherty – de digitale rechterhand van de nieuwe Amerikaanse president – met het bericht naar buiten dat het Twitter haar keuze is, niet die van Donald Trump. Zie onderstaande tweet.

Bij Smartoday gaan we ervan uit dat deze keuze te maken heeft met het feit dat er steeds beter gekeken wordt naar de rechten van gebruikers. Men heeft het Twitter account gevolgd in een tijd dat er een andere president aan de macht was.

Door het in een keer over te dragen zou een gebruiker opeens het account volgen waar nu Joe Biden achter de knoppen zit. Bij Facebook kan een nieuwe paginanaam ook niet éven veranderd worden.

@POTUS twitteraccount

Het @POTUS twitteraccount wordt met name gebruikt voor algemene beleidsmededelingen. Het is de afkorting voor President Of The United States en wordt elke keer overgedragen naar de huidige president. De tweets van de voorgangers worden vaak verplaatst naar een ‘archiefaccount’. Gezien Donald Trump de 45e president van Amerika is, is het hoogstwaarschijnlijk dat de tweets virtueel opgeslagen worden onder het @POTUS45 account.

 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts