Kerstspeech van Queen Elizabeth dit jaar te horen via Alexa

Zeg “Alexa, play the Queen’s Christmas Day message”, om de jaarlijkse kerstspeech live mee te luisteren.
queen elizabeth speech horen op alexa (1)
Beeld ter illustratie. © Pixabay

De jaarlijkse speech van Queen Elizabeth op kerstdag is dit jaar te horen via Alexa. Je kunt een smart speaker of smart display met voice assistant Alexa van Amazon vragen om de speech te laten horen als het zover is.

“Alexa, play the Queen’s Christmas Day message”

Met de spraakopdracht “Alexa, play the Queen’s Christmas Day Message” kun je strakjes overal te wereld luisteren naar de jaarlijkse toespraak op kerstdag. Deze wordt live uitgezonden op 25 december (eerste kerstdag) om 15.00 uur lokale tijd (16.00 uur in Nederland). Dit jaar zal de speech van Queen Elizabeth hoogstwaarschijnlijk veel over corona gaan.

Primeur voor Amazon

Met deze wereldwijde mogelijkheid heeft Amazon een primeur: tot op heden was er geen voice assistant die een speech wereldwijd live heeft laten horen of daar de mogelijkheid voor biedt.

Het is overigens niet de eerste keer dat Amazon zo’n foefje uithaalt. In 2012 deed ze iet soortgelijks, met de release van speech van Queen Elizabeth op Kindle.

Alle toespraken terugkijken

Wil je de hele geschiedenis van de jaarlijkse toespraken terugkijken? Dan hebben we goed nieuws voor je: via de website Royal.uk is de complete geschiedenis terug te zien.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts