Lego Vidiyo is een TikTok-achtige Lego-app

Lego lanceert op 1 maart Lego Vidiyo, een TikTok-achtige app met augmented reality.
lego vidiyo
Lego Vidiyo, Videostill. © Lego

Lego komt binnenkort met een eigen augmented reality app: Lego Vidiyo. De app heeft wat weg van TikTok: het is ook een social medium met video’s waarmee gebruikers hun eigen muziekvideo’s en dansclipjes kunnen maken en deze met vrienden kunnen delen.

Lego Vidiyo lijkt op TikTok

Lego Vidiyo heeft veel dezelfde kenmerken als TikTok. Zo is het ook gericht op jongeren, kunnen gebruikers zelf muziekvideo’s en dansclipjes opnemen én kunenn ze deze vervolgens delen met vrienden op het platform. Toch is het niet helemaal het zelfde.

Lego Vidiyo lijkt zich namelijk te richten op een nog jonger publiek dan TikTok. Daarbij zou de app ondersteund moeten worden met echte legoblokjes en lego-minifuguren.

Lego-minifiguur scannen in plaats van zelf dansen

Waar je bij TikTok de kinderen zelf de hoofdrol spelen, blijkt dit bij Lego Vidiyo een ander verhaal te zijn. Hier dienen gebruikers een Lego-minifiguur te scannen, die vervolgens de show steelt in zelfgemaakte muziekvideo of dansclip. Bekijk onderstaande video voor de werking van Vidiyo.

Met zogeheten Lego ‘BeatBit’ tegels kunnen gebruikers digitale AR-effecten in de app ontgrendelen. Ze kunnen dan bijvoorbeeld samen met hun eerder gescande Lego-minifiguur meedansen, voordat de videoclip bewerkt en gedeeld wordt.

Strenge inhoudsmoderatie

Als we kijken naar social media en kinderen, ligt dit steeds vaker onder vuur. Niet gek: onlangs gaf een Italiaanse waakhond TikTok de opdracht om gebruikers te blokkeren waarvan de leeftijd niet geverifieerd kon worden. De aanleiding? Het overlijden van 10-jarig meisje dat meedeed met een Black-out challenge op het social media platform.

Bij Lego Vidiyo zal er sprake zijn van een strenge inhoudsmoderatie. Alles wat naar Vidiyo geüpload wordt zou een strenge moderatietest moeten onderstaan, weet The Verge te melden. Zo mag er geen sprake zijn van persoonlijk identificeerbare informatie: echte mensen mogen bijvoorbeeld niet voorkomen in de video.

Wel kunnen gebruikers hun gemaakte video’s met zichzelf in de hoofdrol wel lokaal bekijken.

Lego Vidiyo: release en prijzen

Lego heeft nog weinig bekend gemaakt over Vidiyo. Zo is er nog niets bekend over eventuele prijzen van Lego-minifiguren en de BeatBit tegels. Wel is de releasedatum bekend gemaakt van de app: de eerste producten van Vidiyo zullen op 1 maart gelanceerd worden.

 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts