‘LG overweegt om te stoppen met smartphones in 2021’

Via een interne memo zou LG hebben laten weten om het stoppen met smartphones te overwegen.
lg stopt met smartphones
LG smartphone, ter illustratie. © Pixabay

LG zou overwegen om te stoppen met smartphones in 2021. In een interne memo die verstuurd is naar medewerkers door Kwon Bong-seok, CEO bij LG, wordt ingegaan op de huidige smartphoneactiviteiten van het bedrijf. LG zou overwegen alle mogelijkheden overwegen, zelfs de verkoop van haar smartphone-divisie.

Dit meldt de Korea Herald, waartegen een LG-functionaris het volgende verklaart: “Since the competition in the global market for mobile devices is getting fiercer, it is about time for LG to make a cold judgment and the best choice”.

LG Rollable laatste smartphone?

Tijdens CES 2021 kondigde LG nog een smartphone met een oprolbaarscherm aan: de LG Rollable. Met de overweging om de smartphonemarkt te verlaten zou dit misschien wel eens de laatste smartphone van LG kunnen zijn.

Verlies

Het bedrijf leed $ 4.5 miljard verlies in de afgelopen vijf jaar en heeft blijkbaar moeite om de concurrentie aan te gaan met merken als Samsung en Huawei. Een van de laatste smartphone introducties waren de LG Velvet en Wing toestellen, maar deze werden niet altijd even goed ontvangen, meldt onder meer The Verge.

Naast smartphones is LG ook actief op andere markten. Zo introduceerde het merk tijdens CES 2021 de LG Smart Bed en kondigde ze een nieuwe draadloze zelflegende stofzuiger aan: de LG CordZero ThinQ A9.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts