LG webOS gaat op meer merken smart TV’s draaien

Al 20 tv-fabrikanten zouden gebruik gaan maken van webOS van LG.
lg webos
Beeld ter illustratie © Mohammad Dadkhah/Unsplash

LG heeft bekendgemaakt dat haar smart TV-platform webOS op meer smart TV merken gebruikt zal gaan worden. Eerder dit jaar meldde de Zuid-Koreaanse fabrikant al dat ze haar platform voor derden beschikbaar zou stellen.

Smart TV-platform webOS

Het lijkt er sterk op dat LG met haar webOS smart TV-platform de concurrentie aan wil gaan met Android. LG heeft vandaag meer losgelaten over haar plannen met het beschikbaar stellen van webOS TV voor meerdere TV-fabrikanten.

Al 20 smart TV fabrikanten zouden zich aangemeld hebben om gebruik te willen maken van webOS. Denk niet dat je met een ander merk van LG geniet van dezelfde versie webOS als op die van LG zelf. Derden mogen enkel gebruik maken van een eerdere versie, de nieuwste versie blijft altijd op LG smart televisies zelf draaien.

Powered by webOS TV

Smart TV fabrikanten die uiteindelijk besluiten om hun televisies te laten draaien op webOS TV van LG, dienen hun toestel te voorzien van het label ‘Powered by webOS TV’.

Ze mogen alles gebruiken binnen het platform: dus ook de ondersteuning voor onder meer spraakbediening en artificial intelligence technologieën.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts