‘Marktaandeel Apple Watch afgelopen jaar meer toegenomen dan andere concurrenten’

De Apple Watch domineert de markt van slimme horloges met een marktaandeel van 40%.
marktaandeel apple watch
Apple Watch, ter illustratie. © MrTozzo / Pixabay

De Apple Watch heeft een flinke voorsprong op de slimme horloge markt bemachtigd. Concurrenten als Samsung en Huawei blijven het bedrijf uit Cupertino niet bij.

Apple Watch 40% marktaandeel

Het marktaandeel van de Apple Watch in de slimme horloge markt was in het vierde kwartaal van 2020 maar liefst 40%, meldt Counterpoint. Dat is 6% meer dan vorig jaar toen het nog 34% was.

Kijken we naar het aantal versleepte Apple Watches dan waren dit er in 2020 maar liefst 33,9 miljoen. Dat is 19% meer dan 2019. Echter lijkt de hele markt ansich niet zo snel te groeien vanwege corona, meldt Counterpoint. Het zou gaan om een geringe groei maar anderhalf procent.

Over corona gesproken: met de nieuwe iOS 14.5 update kun je met je iPhone ontgrendelen via je Apple Watch, zodat je je mondkapje op kunt houden.

Concurrenten

In de conclusie van de marktanalist blijkt dat concurrenten van Apple op het gebied van slimme horloges, waaronder Samsung en Huawei, minder snel lijken te groeien. Bij Samsung is er slechts sprake van 1% groei; van 9% naar 10% marktaandeel in het laatste kwartaal van 2020.

Het aantal verkochte Samsung smartwatches was evenveel als het jaar ervoor: geen stijging dus. Huawei wist daarentegen een kwart meer slimme horloges te verschepen.

Smartwatch markt 2021

In 2021 zal er waarschijnlijk weer veel gaan gebeuren in de markt van slimme horloges. Zo zijn er geruchten dat Samsung smartwatches mogelijk gaan draaien op Android in plaats van haar eigen Tizen OS. Ook Facebook zou mogelijk met een eigen Facebook smartwatch naar buiten gaan komen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts