Mi Air Charge Technology: draadloos opladen op meters afstand

Met Mi Air Charge zou je meerdere apparaten tegelijk draadloos kunnen opladen via de lucht.
mi air charge technologie
De oplaadpaal bij Mi Air Charge Technology. © Videostill/Xiaomi

Xiaomi komt met een bijzondere technologie: Mi Air Charge Technology. Het is een draadloos oplaadsysteem waarmee je meerdere apparaten tegelijk kan opladen. Xiaomi beweert dat dit mogelijk is binnen een straal van meerdere meters.

Mi Air Charge Technology

Xiaomi kondigt deze nieuwe technologie vandaag aan op haar website. Je zou met Mi Air Charge al je oplaadkabels in de lade kunnen laten liggen. Het bedrijf meldt dat je meerdere apparaten tegelijk op kunt laden met 5W. Obstakels, denk aan meubels als een bank of een kast, zouden het opladen niet hinderen.

Op YouTube circuleren al video’s van deze techniek. Bekijk hieronder een commercial van Xiaomi zelf op het kanaal van Ben Geskin.

Oplaadpaal met interferentieantennes

In de video wordt een stuk duidelijk hoe de Mi Air Charge oplaadtechniek werkt. Met een oplaadpaal, die Xiaomi zelf heeft ontwikkelt, kunnen apparaten herkent worden dankzij zogeheten interferentieantennes. Via beamforming worden energiegolven naar het toestel gestuurd.

Kijken we naar de ontvanger van deze energie, dan moet daar natuurlijk ook een antenne aanwezig zijn. Deze moet zijn locatie verklappen aan de oplaadpaal en moet natuurlijk de mogelijkheid bieden om de energie te kunnen ontvangen.

Of deze techniek uiteindelijk waarheid kan worden, daar zijn velen sceptisch over.

Woonkamers volledig draadloos

Met Mi Air Charge wil Xiaomi ervoor zorgen dat woonkamers straks helemaal draadloos zijn. De technologie zou ook moeten werken voor wearables, waar je kunt denken aan je smartwatch. Kom je thuis, dan hoef je je geen zorgen te maken dat je hem af moet doen om hem op te laden.

Mi Air Charge release

Wanneer én of de Mi Air Charge Technology uitgerold gaat worden, blijft nog even in het ongewisse. Tegenover The Verge meldt een woordvoerder van Xiaomi dat er dit jaar in ieder geval geen nieuwe producten op de markt komen die deze draadloze oplaadtechniek zullen ondersteunen.

Ook een release van de technologie zelf blijft nog een groot vraagteken.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts