Microsoft test browser-versie van xCloud

Met de browser-versie van xCloud kunnen ook iPhone en iPad gebruikers gamen via de gamestreamingdienst van Microsoft.
microsoft xcloud browser
Beeld ter illustratie. © Unsplash

Microsoft is op het moment van schrijven gestart met het testen van een browser-versie van xCloud. De gamestreamingdienst van Microsoft opent hiermee haar deuren voor iOS-gebruikers.

Microsoft xCloud in de browser

Goed nieuws voor degenen die xCloud in de browser willen gebruiken: Microsoft zou namelijk een browser-versie aan het testen zijn, weet The Verge te melden. Eerder testte Microsoft als een Android-versie van haar gamingstreamingdienst, maar met de komst van een browser-versie zouden ook iOS-gebruikers gebruik kunnen maken van de dienst.

Het zou gaan om een versie voor webbrowser Google Chrome en Microsoft Edge.

xCloud voor iPhone en iPad

Tot op heden is het namelijk niet mogelijk om met een iPhone of iPad een applicatie te kunnen gamen met xCloud: Apple accepteert immers geen applicaties van gamestreamingdiensten. Op zich logisch: Apple zou dan niet meer elke individuele game kunnen beoordelen.

Microsoft xCloud is een gamingstreamingdienst: je speelt dus spellen in de cloud en niet op een fysieke spelcomputer. Je kunt het goed vergelijken met Google Stadia. Het grote verschil met andere game-streamingdiensten is dat xCloud gekoppeld is met Game Pass: hierbij hoeven gamers zonder bij te hoeven betalen een groot scala aan games spelen. Onlangs kwam nog naar buiten dat GamePass 18 miljoen abonnees aan zich heeft weten te binden.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts