Mogelijk datalek bij Cyberpunk 2077: ontwikkelaar gehacked

Data van onder meer Cyberpunk 2077 en Witcher 3 zou door hackers onderschept zijn.
cyberpunk 2077 nederland
Cyberpunk 2077 gameplay © IGDB/Press kit Cyberpunk

Cyberpunk 2077 zou slachtoffer geworden zijn van een ransomware-aanval. De ontwikkelaar van het spel, CD Pojekt RED, meldt dat de hackers toegang hebben gekregen tot het interne netwerk.

Cyberpunk 2077 gehacked

CD Projekt RED meldt dit via een bericht op Twitter. De hackers zouden toegang hebben gehad tot interne systemen en diverse apparaten hebben kunnen versleutelen. Ook zouden er ‘bepaalde gegevens’ verzameld zijn van de ontwikkelaar.

De ontwikkelaar lijkt geen gehoor te gaan geven aan de eisen van de hacker. CD Projekt RED meldt bij het delen van de hack dat zij niet zal toegeven aan de eisen: losgeld. Sterker nog: de ontwikkelaar gelooft niet dat er privacy-gevoelige data van gebruikers onderschept zou zijn.

De ontwikkelaar heeft volgens de hackers 48 uur de tijd om op de eisen in te gaan, anders worden de documenten gedeeld met game-journalisten.

‘Beveiligd en hersteld’

In de verklaring die CD Projekt RED deelt op Twitter is te lezen dat zij haar IT-infrastructuur heeft beveiligd en dat ze is begonnen met het herstellen van de gestolen gegevens uit de interne back-ups. Ook zou de ontwikkelaar autoriteiten en IT-specialisten hebben geïnformeerd over deze hack. Hoogstwaarschijnlijk ook privacy-waakhonden.

Niet alleen Cyberpunk 2077 zou trouwens getroffen zijn: ook data van Witcher 3, Gwent en een te verwachten game van de ontwikkelaar zouden geraakt zijn door de hack.

Problemen

De hack kan mogelijk een gevolg zijn boosheid onder gamers. Cyberpunk 2077 heeft sinds de start heel veel bugs. En zelfs als er een belangrijke grote update wordt uitgevoerd, moet er na enkele dagen alweer een patch in het leven geroepen worden om die update weer te herstellen. Investeerders dienden eerder een aanklacht in tegen Cyberpunk 2077, omdat zij voorgelogen zouden zijn over de voortgang van de game.

Ondanks alle problemen verkocht de game goed: hij ging maar liefst 13 miljoen keer over de (digitale) toonbank in 2020.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts