Nanoleaf met Thread ondersteuning op komst

De slimme producten van Nanoleaf krijgen Thread ondersteuning.
nanoleaf thread ondersteuning
Nanoleaf verlichting. © Nanoleaf/Press

Nanoleaf gaat smart home protocol Thread ondersteunen. Dit laat de slimme lampen specialist vandaag weten middels een persbericht. Met de ondersteuning van Thread kunnen smart home eigenaren nog meer kanten op met de producten van Nanoleaf.

Nanoleaf en Thread

Nanoleaf belooft dat we de ondersteuning van Thread al kunnen gaan zien bij de Nanoleaf Essentials Series, de nieuwste productlijn van de fabrikant. Onder Nanoleaf Essentials is een nieuwe slimme lamp te vinden en een slimme LED-strip.

Naast de ondersteuning van Thread op de nieuwe Nanoleaf Essentials series laat het merk ook weten dat er een update aankomt voor Nanoleaf Tile. Dit is wel apart, want enkel een software-update zou niet genoeg moeten zijn. Ook Smarthomeweb.nl zet haar vraagtekens bij deze update.

Wat is Thread?

Thread is een – steeds vaker geraadpleegd – smart home protocol waarbij de kans op interferentie (lees: storing) minimaal is. Er is namelijk spake van een mesh-netwerk technologie: hierbij wordt er constant gezocht naar de sterkste verbinding bij samenwerkende nodes.

“Dus als je keukenlamp de verbinding verliest, zullen al je Thread-compatibele apparaten automatisch een ander pad vinden om in te schakelen en op magische wijze het hele netwerk genezen zonder enige onderbreking. Dit gebeurt allemaal in realtime op de achtergrond, dus voor de gebruiker werkt het gewoon”, aldus Nanoleaf in haar update.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts