Netflix Fast Laughs is een TikTok-achtige functie

Met Netflix Fast Laughs kun je door korte fragmenten scrollen.
netflix fast laughs tiktok
Videostill promo Netflix Fast Laughs. © Netflix/YouTube

Netflix heeft een TikTok-achtige functie aangekondigd: Fast Laughs. Hiermee kunnen gebruikers van Netflix door leuke clipjes scrollen om meer content te ontdekken.

Netflix Fast Laughs

Netflix Fast Laughs is op het moment van schrijven alleen beschikbaar op iOS-apparaten in een aantal landen. De functie heeft wat weg van TikTok: je kunt door korte clips scrollen. De clips zijn korte fragmenten uit standup-comedy’s, films en series.

Zie je een leuk fragment wat jouw aandacht heeft getrokken? Dan kun je deze standup-comedy, film of serie toevoegen aan je lijst.

Content ontdekken

De keuze om Netflix Fast Laughs uit te rollen lijkt geen rare twist. Er is tegenwoordig zoveel content te vinden op het videostreamingplatform dat je goede films en series over het hoofd kunt zien. Zo komt Netflix dit jaar opnieuw met 70 nieuwe titels in 2021, met de belofte om in minimaal 1 titel per week te lanceren.

Hoewel Netflix Shuffle Play hier misschien ook al bij gaat helpen, is Fast Laughs straks ook een goede manier om content te kunnen ontdekken.

TikTok

Daarbij zijn veel gebruikers van Netflix in veel gevallen ook TikTok-gebruikers. Hoewel we natuurlijk te maken hebben met heel andere content – persoonlijke video’s in plaats van films en series – is wel sprake van een tijd-concurrent. Wanneer gebruikers meer tijd besteden aan TikTok, blijft er minder tijd over voor het kijken van films en series op Neflix.

Netflix is trouwens niet de enige die antwoord wil geven op TikTok. Zo schreven we onlangs ook over een TikTok-achtige functie van YouTube. Zelfs Lego lanceerde begin deze maand een TikTok-cloon voor kleine kinderen: Vidiyo genaamd.

Release

Wanneer Netflix Fast Laughs precies in Nederland zal verschijnen is nog niet bekend. Wel meldt The Verge dat Netflix naast de iOS variant ook al zou werken aan een Android-versie.

Je kunt checken of de functie al beschikbaar is via het navigatiemenu. Daar zou dan een tabblad verschijnen met Fast Laugs erop.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts