Netflix Shuffle Play wordt dit jaar uitgerold naar alle gebruikers

Met Netflix Shuffle Play hoef je niet meer eindeloos te zoeken naar leuke films en series, dankzij een algoritme.
netflix shuffle play
Netflix Shuffle Play functie. © H.Nap/Smartoday

Netflix zal dit jaar een nieuwe functionaliteit uitrollen naar alle gebruikers, wereldwijd: Netflix Shuffle Play. Deze Netflix-feature moet je helpen bij het maken van keuzes voor films of series op basis van een algoritme.

Netflix Shuffle Play

We herkennen het allemaal: even een film kijken op Netflix resulteert al snel in urenlang scrollen door de online bibliotheek van de videostreamingdienst. Netflix wil dit probleem gaan oplossen met Netflix Shuffle Play, een nieuwe functie die zo populair blijkt dat ze heeft besloten om het wereldwijd uit te rollen.

Gisteren kondigde Netflix aan Shuffle Play wereldwijd uitgerold gaat worden, samen met haar kwartaalcijfers van 2020. In de update sprak Netflix over een nieuwe functie die haar gebruikers de mogelijkheid geeft om direct een film te kijken die speciaal voor hen geselecteerd zijn: een indirecte verwijzing naar Shuffle Play dus. Daarbij beloofde Netflix dat deze functie in de eerste helft van 2021 wereldwijd beschikbaar zou moeten zijn.

Algoritme bepaalt films die je leuk vindt

Netflix Shuffle Play zou gebaseerd zijn op een algoritme. Op basis van een aantal factoren zou Netflix een goede inschatting moeten kunnen maken voor films en series die jij leuk zou moeten vinden. Hiervoor zou er bijvoorbeeld gekeken kunnen worden naar films die je hebt gekeken of series die je op dit moment aan het kijken bent. Ook informatie uit je kijklijst zou hierbij geraadpleegd kunnen worden.

Eind vorig jaar kwam Netflix ook met een nieuwe functie: de Netflix Audio Only modus op de Android-app. Met deze functie kun je films of series alleen beluisteren als je bijvoorbeeld onderweg bent.

Netflix in 2021

Benieuwd wat er voor dit jaar allemaal op de planning staat qua nieuwe films en series? Eerder was op deze site een uitgebreid artikel te lezen over 70 nieuwe Netflix films in 2021. De videostreamingsdienst belooft elke week een nieuwe film te lanceren in 2021.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts