Netflix strijdt tegen gebruikers die accounts delen in nieuwe test

Netflix is aan het kijken hoe het mensen zover kan krijgen toch een eigen abonnement af te sluiten op het moment dat ze een account delen.
netflix timer
Netflix screen, ter illustratie. © Thibault Penin/Unsplash

Netflix heeft een nieuwe functie in het leven geroepen die een halt toe moet roepen aan mensen die nu accounts delen, zo schrijft Gammawire. De test is in het leven geroepen zodat alleen de mensen die eigenaar van het account zijn, toegang hebben tot hun abonnement.

Netflix strijdt tegen accountdelers

Wanneer Netflix ontdekt dat iemand anders toegang tot je account heeft en de dienst gebruikt, dan wordt diegene gevraagd zichzelf te verifiëren. Dat kan op een later moment of direct, via een mail of sms-bericht.

Mocht iemand zich niet binnen een bepaalde tijd kunnen verifiëren, dan wordt de toegang tot dat account ontzegd. Hen wordt dan gevraagd een eigen account aan te maken. Je krijgt dan zelfs nog een proefabonnement van dertig dagen.

Hoewel dergelijke maatregelen waarschijnlijk niet het delen van wachtwoorden in z’n geheel zal stilleggen, zal het toch gebeuren dat sommige mensen geneigd zijn of gedwongen worden een eigen abonnement af te sluiten. Tenzij ze natuurlijk de code toegestuurd krijgen van de beheerder van dat abonnement.

automatisch netflix videos downloaden
Beeld ter illustratie. © Sayan Ghosh/ Unsplash

Voor de veiligheid

De test is niet verbonden aan één land en heeft ook geen tijdsframe gekregen. Een ander doel van de test is dat mensen hun accounts beter beveiligen. Mocht iemand toegang tot jouw account hebben, door gebruik te hebben gemaakt van een gelekt wachtwoord of iets dergeijks, dan wordt de toegang ontzegd omdat ze met geen mogelijk de code kunnen verkrijgen die ze nodig hebben.

In de richtlijnen van Netflix staat overigens dat het toegestaan is om je gegevens te delen met leden van je eigen gezin. Hoe het bedrijf dat kan controleren is nu even de vraag. Heb je oudere kinderen die op kamers wonen, waarvoor je het duurste abonnement aangeschaft hebt, dan is je gezin dus verspreid. CEO Reed Hastings is hier echter niet op tegen, zo liet hij weten in 2016.

Password sharing is something you have to learn to live with. There’s so much legitimate password sharing, like you sharing with your spouse, with your kids, so there’s no bright line, and we’re doing fine as is.

Twee vliegen in één klap

Met deze stap lijkt het team achter de videostreamingdienst dus twee vliegen in één klap te willen slaan. Ten eerste kan zo de beveiliging van je account verbeterd worden; ten tweede kunnen mensen aangespoord worden een eigen abonnement af te sluiten.

Investeerders en analisten vinden het delen van accountgegevens wel problematisch. Ze zeggen dat dit het bedrijf veel geld kost. Naar schatting lopen videostreamingdiensten die accountdelers toestaan zo’n 9 miljard dollar mis. Reden genoeg voor verandering dus.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts