Netflix voegt ‘audio-only mode’ toe op Android app

Met de audio-only mode van Netflix kan er alleen geluisterd worden naar films en series.
netflix audio-only mode android
Beeld ter illustratie. © Samet Özer/Unsplash

Netflix heeft een nieuwe audio-only mode toegevoegd op de Android app. Met deze modus kunnen Netflix gebruikers enkel luisteren naar films en series. De update, die onlangs ontdekt werd door XDA Developers, wordt nu uitgerold.

Alleen luisteren naar Netflix films en series

Met de audio-only modus kun je alleen luisteren Netflix films en series. Wanneer een film of serie afgespeeld wordt kun je bovenaan het scherm een knop vinden om video uit te schakelen. Wanneer dit gedaan wordt is er geen video meer te zien; alleen bedieningsknoppen voor het geluid op een zwart scherm.

Het alleen luisteren naar Netflix films en series doet denken aan een audiobook. Echter kan dit wel wat lastiger te volgen zijn, gezien een boek meer vertelt over bijvoorbeeld de omgeving, dan een film dit doet.

De audio-only modus kan handig zijn bij situaties waarin de gebruiker zijn of haar aandacht even niet op het scherm kan richten. Denk aan het afkijken (lees: afluisteren) van het de film wanneer je in de keuken aan de slag gaat.

Ook Audio-uit functie voor enkel kijken naar content

Naast de audio-only mode komt Netflix ook met een audio-uit functie. Gebruikers kunnen kiezen om het geluid volledig uit te schakelen, of enkel wanneer er bijvoorbeeld een hoofdtelefoon gebruikt wordt.

Wanneer de audio-only modus op andere platformen zal verschijnen is nog niet bekend.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts