Nieuw design Google Assistant wordt uitgerold op alle Android toestellen

Het nieuwe design van Google Assistant kenmerkt zich door een kleurrijke balk onderaan het scherm.
nieuwe google assistant android
Android smartphone ter illustratie. © Stephen Frank / Unsplash

Het nieuwe design van Google Assistant wordt op het moment van schrijven uitgerold op alle Android toestellen. Het nieuwe design van de voice assistant van Google kenmerkt zich door een in Google-kleuren balk onderaan het scherm.

Dit is nieuw aan Google Assistant op Android toestellen

Natuurlijk is niet alleen de kleurrijke balk onderaan het scherm het enige vernieuwende. Ook is het paneel wat naar bovenschuift als je Google Assistant activeert een stuk groter dan voorheen. Het Google Assistant logo is daarboven gecentreerd te zien, wat voorheen niet zo was. Onderaan het logo zijn verschillende snelle acties te zien, die met name gebaseerd zijn op andere applicaties op je smartphone. Denk hierbij aan een snelknop om een Tweet uit te sturen.

In tegenstelling tot de vorige versie is er nu geen middenknop meer te vinden om Google Assistant te activeren: je kunt nu vanaf de linkerbenedenhoek van het scherm óf via het toetsenbord middels een vernieuwd Google Assistant pictorgram, de spraakassistent activeren.

Balk geeft licht bij spraakopdrachten

Waar je voorheen Google-kleurige balkjes op en neer zag bewegen als je begon te praten, zal nu de balk onderin het scherm gaan oplichten. Dit lijkt echter nog niet helemaal vlekkeloos te verlopen: 9to5Google meldt dat er op dit moment sprake is van een bug, waarbij de hoekpictogrammen worden verdubbeld.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts