Nieuwe Amazon Alexa app voor Xbox aangekondigd

Met de Alexa-app voor Xbox verander je je spelcomputer in een Echo smart display.
alexa app xbox
Xbox ter illustratie. © Louis-Philippe Poitras / Unsplash

Amazon heeft een nieuwe Alexa-app voor de Xbox aangekondigd. Hiermee komen diverse Alexa-functies naar de spelcomputer, waaronder het kunnen meekijken via een slimme deurbel of checken van de weersvoorspelling.

Alexa voor Xbox

Ja, het klopt dat je Alexa reeds kon bedienen via je Xbox. Al een paar jaar kunnen gamers genieten van de ondersteuning van de voice assistant van Amazon. Met de komst van de Alexa-app voor de Xbox komen er echter meer mogelijkheden naar de spelcomputer. Eigenlijk verandert je Xbox in een Amazon Echo-apparaat, als je gebruik maakt van de app.

Alexa-app

Met de Alexa-app kun je namelijk genieten van verschillende visuele assistent-functies. Zo kun je vragen om mee te kijken met de camera van je slimme deurbel, activiteiten in je agenda opvragen of een overzicht opvragen van het actuele weerbeeld. Uiteraard kunnen we nog steeds de Xbox aan- en uitzetten met een Alexa speaker of display met spraak.

De nieuwe app zal beschikbaar komen voor de Xbox One en de Series S en X. Hoewel de applicatie al zichtbaar en te downloaden is uit de Microsoft Store, is deze nog niet werkend. Diverse media melden dat Amazon de app de komende dagen geleidelijk uit zal gaan rollen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts