‘Nieuwe Google Nest Hub met soli sensor kan slaap monitoren’

De nieuwe Google Nest Hub met Soli-sensor zou mogelijk je slaap kunnen monitoren.
nieuwe google nest hub slaap monitoren
De Google Nest Hub © Unsplash

Binnenkort wordt er mogelijk een nieuwe Google Nest Hub aangekondigd. Google heeft namelijk bij de Federal Communications Commission (FCC) een slim scherm geregistreerd, die voorzien is van een soli-sensor. Een opvallend gerucht: deze nieuwe Google Nest Hub zou ook slaap kunnen monitoren.

Met Google Nest Hub slaap monitoren

De Google Nest Hub is een smart display, een slim scherm, wat veelal geplaatst wordt op een nachtkastje. Je kunt het slimme scherm gebruiken om het actuele weer op te vragen of voor het bedienen van smart home apparaten met spraak.

Maar als we de laatste geruchten mogen geloven zou je met de nieuw Google Nest Hub strakjes ook je slaap kunnen monitoren. Opvallend genoeg kwam Amazon ook onlangs met deze mogelijkheid naar voren: wij meldden op Smartoday dat er mogelijk een Alexa-apparaat voor slaapapneu-tracking op de markt gaat komen.

Soli-sensor

Volgens de geruchten, die onder andere gedeeld worden op Smarthomeweb.nl en 9to5Google, is te lezen dat de nieuwe Nest Hub hiervoor gebruik zal gaan maken van de Soli-sensor. Een sensor die Google zelf ontwikkeld heeft en onder andere reeds verwerkt heeft in haar nieuwe Nest Thermostat.

Je zou straks aan je slimme display kunnen vragen hoe je de afgelopen nacht geslapen hebt of hier een overzicht van op kunnen vragen. Hoe het precies zal gaan werken blijft nog in het ongewisse.

Er bestaan immers veel vragen omtrent deze nieuwe mogelijke functie: wat als je een slaapwandelaar bent óf als je huisdier ook wel eens aan het voeteneind komt liggen? Kortom; het is dus nog even afwachten óf en hoe je straks met de nieuwe Nest Hub – als deze gaat komen –  je slaap kunt monitoren.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts