Nieuwe iRobot Roomba i3+ robotstofzuiger in Nederland aangekondigd

De iRobot Roomba i3+ robotstofzuiger kan zichzelf legen.
irobot roomba i3+
De nieuwe iRobot Roomba i3+. © iRobot/Press

iRobot heeft een nieuwe robotstofzuiger in Nederland aangekondigd: de iRobot Roomba i3+. De robotstofzuiger, die al eventjes bestaat, kan zichzelf legen. De Roomba i3+ is onder meer voorzien van filter dan 99% van diverse allergenen binnenhoudt.

iRobot Roomba i3+ leegt zichzelf

De iRobot Roomba i3+ is in staat om zichzelf te legen. Hij rijdt hiervoor naar het oplaadstation, waar door middel van een zuigsysteem het opvangbankje geleegd wordt. iRobot belooft dat er voor zo’n twee maanden vuil opgespaard kan worden in d Clean base.

Het is niet de eerste robotstofzuiger van iRobot dat zichzelf kan legen: eerder kondigde het merk al de Roomba s9+ en de i7+ aan, die net als deze i3+ zichzelf legen met behulp van Clean Base Automatic Dirt Disposal.

Eerder deze week werd tijdens CES 2021 ookal een zelflegende stofzuiger aangekondigd: de Roborock S7 robotstofzuiger. LG presenteerde een niet-robotstofzuiger met ook een zelflegende functie: de LG CordZero Thinq A9.

iRobot Genius: automatiseren van stofzuigtaken

Een van de grote voordelen van een robotstofzuiger is natuurlijk dat deze automatisch aan de slag gaat. Juist als je niet thuis bent is het slim om de robotstofzuiger zijn werk te laten doen. De iRobot Roomba i3+ is in staat om gekoppeld te worden met andere smart home producten. Hierdoor kun je hem opnemen in scenario’s: ga jij van huis, laat dan de Roomba zijn werk doen.

Daarnaast ondersteunt deze nieuwe iRobot robotstofuziger Google Assistant en Amazon Alexa: je kunt hem dus met spraak aansturen. Heb jij ook een dweilrobot van iRobot – de Braava Jet m6 – dan kun je deze zelfs samen laten werken.

Wees trouwens niet bang voor afleiding van de robotsotfzuiger mocht je thuis zijn: het merk heeft namelijk gezorgd voor zo min mogelijk verlichting. En daarbij hoef je je ook niet meer te ergeren aan vieze vingerafdrukken op het toestel: dankzij een ruw oppervlakte kunnen er geen vingerafdrukken blijven zitten en heeft stof geen kans om zich te nesten.

irobot roomba i3+ bovenzijde
De bovenzijde van de Roomba i3+. © iRobot

Voor lastige hoeken en diverse vloeren

De Roomba i3+ zou in staat zijn om verschillende vloeren te herkennen en zich hierop aan te passen. Van harde stenen vloeren tot zacht parket. Wat een opvallend kenmerk is van de stofzuiger is dat deze in staat is om te herkennen waar veel stof in het huis te vinden is: Dirt-Detect technologie noemt iRobot dit.

Lastige hoeken in de kamer zijn ook geen enkel probleem voor deze nieuwe Roomba: dankzij de Edge-Sweeping Brush worden ook lastige plekjes bereikt.

Houdt allergenen binnen, ook bij legen

Met de nieuwe Roomba lijkt iRobot haar pijlen ook te richten op degenen die last hebben van allergieën. De Roomba i3+ is voorzien van een High Efficiency Filter: iRobot belooft dat dit filter 99% van diverse allergenen tegenhoudt. Hierbij moet je denken aan pollen, huisstofmijt en huisdierharen.

Zelfs bij het legen wordt 99% filtering belooft: de AllergenenLock-zak, waar het vuil in opgeslagen wordt, is voorzien van meerdere lagen.

iRobot Roomba i3+ kopen: release en prijs

Wanneer je de iRobot Roomba i3+ kopen wil kun je terecht bij het merk zelf of bij grotere webshops. De stofzuiger heeft een prijskaartje van 700 euro inclusief het leegstation. Wil je alleen de stofzuiger zelf kopen, dan ben je zo’n 450 euro kwijt.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts