Nieuwe krachtige Audi E-Tron GT aangekondigd

De nieuwe E-Tron GT is Audi’s krachtigste elektrische auto ooit.
nieuwe audi etron gt
De nieuwe Audi E-Tron GT. © Audi

Audi heeft haar nieuwe E-Tron GT officieel aangekondigd. Deze nieuwe krachtige elektrische auto is ontwikkelt met de technologie die ook gebruikt werd voor de Porsche Taycan, de eerste elektrische auto van Porsche. De Audi E-Tron GT heeft een prijskaartje van € 99.800. Ga je voor de RS-versie, dan betaal je maar liefst € 138.200. De nieuwe Audi zal vanaf het voorjaar beschikbaar zijn in Europa.

Audi E-Tron GT

De nieuwe Audi E-Tron GT is met 470 pk Audi’s krachtigste elektrische auto tot nu toe. Sterker nog: als we kijken naar de RS-versie is er sprake van 590 pk. In slechts 4,1 seconden tikt de nieuwe E-Tron GT de 100 kilometer per uur aan: de RS-versie is met 3,3 seconden nog sneller. Onder de motorkap is er sprake van een dual-motor vierwielaandrijving die aangedreven wordt door een accu van 93kWh.

De achterzijde nieuwe Audi E-Tron GT
De achterzijde nieuwe Audi E-Tron GT. © Audi

488 kilometer actieradius

Dankzij de 800 volt technologie van de accu is er niet alleen sprake van een zeer krachtige accu, maar kan deze ook onwijs snel opgeladen worden. Bij de aankondiging meldt Audi dat 5 minuten opladen zou moeten zorgen voor een bereik van 100 kilometer. Dus ja: dat is snel. Met de actieradius van de Audi E-tron GT lijkt het ook wel goed te zitten: Audi belooft een maximale actieradius van 488 kilometer.

Porsche Taycan technologie

Zoals we daarnet al aangaven in de inleiding heeft Audi gebruik gemaakt van dezelfde technologie als de Porsche Taycan, Porsche’ eerste elektrische auto. De prestaties zijn dan ook veelal hetzelfde.

Als we kijken naar het interieur van de Audi E-Tron GT is er sprake van twee displays: een 12,3 inch en een 10,1 inch touchscreen, voorzien van Audio’s nieuws infotainmentsysteem. Er is dus WiFi aan boord en je kunt met je smartphone de auto bedienen: zo kun je de deuren ontgrendelen en gebruik maken van Android Auto.

audi e-tron gt interieur
Interieur van de nieuwe Audi E-tron GT © Audi

 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts